Eredményes lett egy újabb pályázatunk is, melyet a Magyar Falu Program keretében közterületi játszótér kialakítására nyújtottunk be

 Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Falu Program keretében meghirdetett  „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” című   kiírásra 2020. júniusában benyújtott „Közterületi játszótér felújítása Szigetcsép településen” tárgyú pályázatunkat a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020. augusztus 17-i döntésével 5.000.000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, azaz a megpályázott támogatási összeg 100%-át nyertük el.

A településünk lakosságának évtizedes jogos igénye, hogy létesüljön a gyerekeinknek egy modern közterületi játszótér. A játszótér kialakítására alkalmas az a Polgármesteri Hivatal mellett lévő terület, mely a kétezres évek elejéig, évtizedeken át eredetileg is játszótérként funkcionált, azonban a játszótéri eszközök elhasználódtak, megrongálódtak, így a balesetveszély elkerülése érdekében a játszótér felszámolásra került.

A terület parkszerű kialakításával egy olyan közösségi teret hozunk létre, ahol – reményeink szerint - valamennyi generáció szívesen töltheti a szabadidejét. A terület parkosítása során a tereprendezést követően,  öntözőrendszer és növényzet  telepítése, játszótéri eszközök beépítése, ivókút kialakítása, padok, hulladékgyűjtő, kerékpártároló telepítése valósul meg.

A játszótér egy ütemben történő megvalósítására az Önkormányzat korlátos pénzügyi lehetőségei okán nincs mód, de a most elnyert pályázati támogatás már jelentős bázisa lesz a finanszírozásnak. A későbbiekben pedig - a lehetőségeink függvényében - mind játszótéri eszközök, mind utcabútorok, mint növényzet telepítésével fokozatosan tovább tudjuk fejleszteni a területet.

A pályázatunk céljaként játszóvár, 2 x 2 hinta, homokozó, Polyball, azaz 5 db játszótéri eszköz beszerzését, azok telepítését, ahol előírás ott ütéscsillapító felületek kiépítését, a játszótéri eszközök - beépítésüket követő - tanúsítását illetve kerítés építését jelöltük meg. Az elnyert támogatásból mindezek finanszírozása biztosítottá vált.

A játszótér tervdokumentációja egyrészről tartalmazza a pályázat szerinti fejlesztést, azon túl a játszótér rendeltetéséhez feltétlenül szükséges  elemeket valamint a továbbfejlesztés lehetőségét is.

Ezúton köszönöm meg  Müller Krisztina táj- és kertépítész tervező kiváló munkáját, melynek során mint funkcionálisan, mint esztétikailag, mind költséghatékonyság szempontjából átgondolt játszóteret tervezett. Valamint köszönet illeti Nikolics Milován alpolgármestert a játszótér területének előkészítő munkálatainak elvégzéséért, melyet ingyenesen felajánlott.  

Köszönetemet fejezem ki a szigetcsépi lakosok nevében is Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnknek, hogy a korábbiak mellett egy újabb fejlesztési tervünket is támogatta, melynek eredményeként új játszótérrel gazdagodunk – reményeink szerint – gyermekeink örömére.

                                                                                                      

Tóthné Kriszt Judit
polgármester

Előző cikkHagyományosan indul az új tanév szeptemberben
Következő cikkKözterületek parkosítása