Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében történő toborzás

MAGYAR HONVÉDSÉG KATONAI IGAZGATÁSI ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG

1. Katonai Igazgatási Központ
Toborzó részleg

1123 Budapest, Alkotás u. 23-25.
Telefon: +36 ( 1)225-8778
E-mail: budapest.toborzo@mil.hu


Tisztelt Álláskereső!

Több mint másfél évtized telt el azóta, hogy Magyarországon leszerelt az utolsó sorköteles katona , az ország áttért az önkéntes haderőre, mely hivatásos, szerződéses és tartalékos katonákból áll. A katonai szolgálat ma már nem kötelező , hanem önként választott hivatás.

Mára a Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként van jelen a munkaerőpiacon. A sereg az idei évben is több száz munkavállaló jelentkezését várja, elsősorban lövész , felderítő, illetve - ,,C" kategóriás gépjárművezetői engedély megléte esetén - gépjárművezetői munkakörökbe, de a bátrak akár ejtőernyős vagy búvár beosztásokba is beadhatják pályázatukat. A jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév , magyar állampolgárság megléte , belföldi lakóhely, legalább általános iskolai végzettség és büntetlen előélet. A jelentkezők sikeres egészségügyi és fizikai alkalmassági vizsgálatot követően kezdhetik meg katonai szolgálatukat.

Felmérések szerint a Magyar Honvédség társadalmi presztízse magas szintű , a katonák társadalmi megítélése pozitív. A napi élet szempontjából talán még fontosabb, hogy a honvédség megbízható munkáltató, a munkahelyek és járandóságok stabilitása a versenyszféránál biztosabb. A katonai pálya egy biztos munkahelyet, stabil egzisztenciát tud kínálni , jól kiszámítható és nyomon követhető pályaképpel. Vonzó lehet az a tény is, hog y kevés olyan munkahely létezik , ahol a munkavállalók fizikai és egészségügyi helyzetével, életminőségével ilyen magas szinten foglalkoznának, mint a honvédségnél. Elég csak a napi l óra testnevelés t, a rendszeres és ingyenes orvosi szűrővizsgálatokat , valamint a rekreáció s lehetőségeket megemlíteni. Sokak számára vonzó a külszolgálat lehetősége is, mely az állomány széles rétege számára elérhető extra jövedelmet és tapasztalatot jelen t.

A Magyar Honvédség azoknak az állampolgároknak is alternatívát kínál, akik a járványügyi helyzet miatt vesztették el a munkájukat. Számukra az ún. speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat jelenthet átmeneti megoldást, mely hónapra vállalható, havi bruttó 161 ezer forintért. A felvételhez betöltött 18. életév. erkölcsi bizonyítvány, magyar állampolgárság, valamint egészségügyi vizsgálat szükséges. Az első képzések júliusl-jén indulnak , minden jelentkező a lakóhelyéhez legközelebbi kiképzőhelyre kerül, ahonnan minden nap hazamehet a családjához. Ingyenes ruházati ellátás, utazási költségtérítés , valamint napi egyszeri étkezés biztosított. A szolgálat újabb 6 hónappal meghosszabbítható, azonban lehetőség van áttérni a szerződéses, illetve a műveleti vagy a területvédelmi tartalékos katonai szolgálatra is.

Amennyiben úgy érzi, felkeltették érdeklődését a Magyar Honvédség által kínált lehetőségek , kérem, keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi toborzóirodát (www.hadkiegeszites.hu/Szervezetek/Toborzóirodák) ügyfélfogadási időben , amely az alábbiak szerint alakul:


Hétfő - csütörtök: 8:00 - 15:30; Péntek: 8:00 - 12: 00


Tisztelettel:

Erdődi Mihály őrnagy

iroda vezető


Jelentkezés feltételei a Speciális Önkéntes Tartalékos és az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálati formára:

  • betöltött 18. életév,
  • büntetlen előélet
  • állandó bejelentett magyarországi tartózkodási-, vagy lakóhely,
  • minimum 8 általános iskolai végzettség,
  • orvosi és pszichológiai alkalmasság (ezt a tájékoztató helyszínén elvégezzük).


Amit a jelentkező hozzon magával:

  • személyi igazolvány,
  • lakcímkártya,
  • vezetői engedély,
  • adókártya,
  • TAJ kártya,
  • MINDEN iskolai bizonyítvány (kell az ált. iskolai is annak is, akinek magasabb végzettsége is van),
  • 2 db igazolványkép,
  • bankszámlaszerződés,vagy- kivonat,
  • 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány (a Ill. résznél a "speciális törvényi előírásoknak való megfelelést"-t, a IV. résznél pedig a "honvédek jogállásáról szóló..." részt kell bejelölni, csak az ez alapján kiállított erkölcsi bizonyítványt fogadjuk el).


Javaslom, hogy az erkölcsi bizonyítványt az ügyfélkapun keresztül kérjék meg, mert úgy pár nap alatt megérkezik, és a tájékoztatóra már el tudják hozni, ez is ingyenes. Ha a postán kéri meg az érdeklődő, akkor hozza magával a feladóvevényt.



Ráckevén rendezett

Csoportos tájékoztató

időpontja: 2020.július 21. (kedd)

09.00 óra

 

ÁCS KÁROLY MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

2300 Ráckeve,  Kossuth Lajos utca 51.

Előző cikkElektronikai hulladékgyűjtés Szigetcsépen
Következő cikkMonarchia Szimfonikus Zenekar előadása 2020.09.13.