Koronavírus közlemény 2020.05.15.

Tisztelt Szigetcsépiek!

2020. március 13-tól azt hiszem mindnyájunk élete jelentős fordulatot vett.

Jelenleg Szigetcsépen igazoltan koronavírusos személy nincs. Karanténban tíz személy van. Ők külföldről hazaérkezett személyek, akiket határátlépés miatt helyeztek a hatóságok házi karanténba.

A kétség és a bezárkózás két hónapja után fokozatosan elkezdünk visszatérni a járvány előtti mindennapjainkhoz.
2020. május 18-tól újra nyithatnak a vendéglátó egységek, üzletek, boltok az eredeti nyitva tartásuk szerint. Azonban a maszkot viselni kell, valamint lehetőség szerint a 1,5 m-es távolságot továbbra is be kell tartani.

A tömegközlekedési eszközökön a maszk viselése kötelező!

Az óvoda ügyeleti rendszerben folyamatosan nyitva volt és lesz az elkövetkező időszakban is. A nyári leállás is le lett korlátozva. Az óvoda 2020. augusztus 17-19 közötti időszakban lesz zárva. Így egész nyáron tudjuk fogadni a gyermekeket, ezzel is próbáljuk segíteni a szülőket.

Az iskolával kapcsolatosan még pontos információink nincsenek, de amint lesz tájékoztatjuk Önöket.

Az iskolai-óvodai gyermekétkezést továbbra is biztosítjuk házhoz szállításos rendszerben azon gyermekeknek és családoknak, akik ezt igénylik.
A faluban élő idős emberek részére - akik ezt igényelték - megoldottuk a bevásárlást, gyógyszer kiváltást és tesszük ezt a jövőben is.

Itt szeretném megköszönni Brusztné Keller Annának, Nagy Istvánné Katinak, Piróth Mihálynak a felajánlott maszkokat, melyeket az önkormányzatnak adományoztak. Így olyan személyekhez tudtak kerülni, akiknek erre a legnagyobb szükségük volt.

A járványhelyzet még nem ért véget, továbbra is fontos, hogy vigyázzunk egymásra!

Jó pihenést, kellemes hétvégét kívánok!

Tóthné Kriszt Judit
polgármester

Előző cikkRendkívüli közlemény 2020.05.01.
Következő cikkA veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről