TÁJÉKOZTATÓ SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Tisztelt Szigetcsépi Lakosok!

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén légi és földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A légi kezelés pontos időpontja: 2024. július 9. napján, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában. Rossz idő esetén a védekezés 2024. július 10-11. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

A földi kezelés pontos időpontja: 2024. július 10. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2024. július 11-12. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV  szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések: 

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. 

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

A szúnyoggyérítés szervezését és lebonyolítását a Szerocor Konzorcium (1119 Budapest, Etele út 57. 1. emelet, tel.: 62-438-239) végzi.

Előző cikkTÁJÉKOZTATÓ SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL (2024.07.05)
Következő cikkTÁJÉKOZTATÓ SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL (07.19)