Hírek

Fontos információ az RSD Víziközmű Társulat befizetőinek!

Az Ráckevei-Soroksári Duna-ág Víziközmű Társulat vezetősége kéri a tagokat, hogy az egyedi elszámolás alapján megállapított érdekeltségi hozzájárulás aktuálisan fizetendő részletét ne rózsaszínű csekken fizessék be a Társulat számlájára. Az ily módon befizetett összegeket a bank szétválasztani nem tudja, egy összegben kerülnek a Társulat számlájára, a befizető személye, az érintett ingatlan nem beazonosítható. Csekken történő befizetés esetén csak a társulat által egyedileg megküldött,..

TOVÁBB

Bóna Zoltán - Év eleji köszöntő

Tisztelt Szigetcsépi Polgárok!

A mögöttünk álló évek és évtizedek ezen időszakaiban már-már rutinszerűen kívántunk egymásnak minden jót az új esztendőre. Szép gesztus ez még akkor is, ha az esetek túlnyomó részében megszokásból jön, és igazából végig sem gondoljuk, hogy pontosan mi az a kívánság, amiről azt gondoljuk, hogy boldoggá teheti a másik életét. Ha mégis konkrét kívánságokat kellene megfogalmazni, akkor – emberi mivoltunkból adódóan – legtöbbször többet, szebbet vagy jobbat kívánnánk...

TOVÁBB

Tájékoztató - elektronikus ügyintézési portál használatának elősegítése

Tisztelt Ügyfelek!

A pandémiás időszakban különös fontossággal bír az, hogy az ügyfelek használják az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat. Ennek elősegítése érdekében, 2021. január 1-től a Kormányzati Ügyfélvonal (1818) segíti az elektronikus ügyintézési portál használatát.

A 1818 a következő szolgáltatások ellátását biztosítja:

  • segítségnyújtás a rendszerbe való belépéshez;
  • technikai segítség az oldalon megjelenő szolgáltatások kapcsán;
  • ..

    TOVÁBB

Családbarát Munkahely a Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal

Így év végén, nagy megtiszteltetés ért bennünket, miszerint a Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal elnyerte a Családbarát Munkahely címet! 

Az államilag elismert minősítés azt igazolja, hogy a hivatal, mint munkáltató, értéknek tekinti a családokat, azok szempontjait érvényesíti a működése során, és tényleges intézkedésekkel segíti elő a családban élő dolgozói számára a munka és a magánélet közötti harmónia megteremtését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt..

TOVÁBB

Felhívás - RSD projekt csatornázás

A Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal ezúton kéri az RSD projektben érintett azon ingatlanok tulajdonosait, akik a csatornahálózatra még nem kötöttek rá, hogy vegyék fel a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén a polgármesteri hivatallal annak érdekében, hogy a hivatal így tudja segíteni a csatornabekötések mielőbbi megvalósulását:

e-mail cím: rsd-info@szigetcsep.hu

TOVÁBB

Nyertes pályázat - Szigetcsép szabadstrand

Szigetcsép Községi Önkormányzata sikeres pályázatot nyert a Kisfaludy

Fejlesztési Program Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukció keretében.

30 000 000 Ft-ot nyertünk a szigetcsépi szabadstrand további korszerűsítésére.

A pályázatban elsősorban családbarát épületek kialakítását, illetve az

infrastrukturális fejlesztéseket támogatták.

TOVÁBB

Koronavírus közlemény - Friss

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2020. november 26-27-én a Ráckevei Járási Hivatal irányításával a Szigetcsépi Általános Iskola pedagógusai, valamint a technikai személyzet és a Záhonyi Hugóné Óvoda óvodapedagógusai és dadusai is részt vettek a széles körű koronavírus tesztelésen, amely gördülékenyen lezajlott.

Önkormányzatunk saját költségén, elvégeztette a polgármesteri hivatal dolgozói és az önkormányzati dolgozók koronavírus tesztelését.

Nagy örömünkre az eredmény minden..

TOVÁBB

Tájékoztatás a Szigetcsépi Védőnői Szolgálat működéséről

A járványhelyzetre való tekintettel a Szigetcsépi Védőnői Szolgálat működése a következőképpen módosul:

  • A tanácsadáson csak előre egyeztetett időpontban lehet megjelenni.
  • A személyes kontaktus csökkentése érdekében a családok lehetőségeihez mérten elérhetővé válik a telefonos, illetve az online tanácsadás.
  • A családlátogatások elmaradnak, indokolt esetben azt a védőnő kezdeményezi.
  • A tanácsadáson történő megjelenéskor 6 éven felülieknek kötelező..

    TOVÁBB

Eredményes pályázat: temetői urnafal

A Magyar Falu Program keretében orvosi rendelő létesítésére és játszótér kialakítására benyújtott pályázatunk eredményessége után a temetői urnafal építésére benyújtott pályázatunk is nyert

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Falu Program keretében meghirdetett  „Temetői infrastruktúra fejlesztése” című   kiírásra 2020. augusztusában benyújtott „Új urnafal kialakítása a szigetcsépi temetőben” tárgyú pályázatunkat a Miniszterelnökséget vezető miniszter..

TOVÁBB

Felszentelésre került a Fő utcán az új kereszt

2020. november 05-én kettős megemlékezés volt Szigetcsépen.  Felszentelésre került a Fő utcán az új kereszt. Melyet a Német Nemzetiségi Önkormányzat a Bethlen Gábor Alap pályázatán elnyert összegből finanszírozott. Valamint megemlékeztünk,  Ünnepi Szentmise keretein belül, az 1945-ben jóvátételi munkára "Malenkij Robotra" a Szovjetunióba elhurcolt szigetcsépi német nemzetiségű őseinkre.

Köszönjük, mindazoknak akik a megemlékezésen részt vettek, az ünnepi műsorban részt vállaltak és az áldozatokért..

TOVÁBB