Hírek

Látni és látszani 2020!

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az időszakban a sofőrök egyik fontos felelőssége, hogy a gépkocsijuk felkészítéséről gondoskodjanak. Emellett lényeges az is, hogy a közlekedés résztvevői kellő figyelmet fordítsanak saját látásukra.

Ennek érdekében az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2020. október 19-e és..

TOVÁBB

Településfásítási Program 2020.

A mai napon ünnepélyes keretek közt kiültetésre kerültek a Településfásítási Program keretében elnyert kislevelű hársfák.

Ünnepi beszédet tartott: Tóthné Kriszt Judit polgármester asszony, Dr. Viski  József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár úr, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő úr.

Kedves táncos műsort adtak elő a szigetcsépi óvodások és egy színvonalas kis színdarabot adtak elő a Szigetcsépi Általános..

TOVÁBB

Közterületek parkosítása

Megkezdődhet a közterületek parkosítása

Örömmel tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy településünk sikerrel vett részt az

Agrárminisztérium kezdeményezésére megvalósuló országos Településfásítási Programban.

Az elnyert, összesen 30 db – a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által biztosított – előnevelt

fa ültetésére szándékunk szerint 2020 októberében, közösségi program keretében kerül sor.

A 19 db kislevelű hársfa a pályázati támogatásból létrejövő játszótéren..

TOVÁBB

Eredményes lett egy újabb pályázatunk is, melyet a Magyar Falu Program keretében közterületi játszótér kialakítására nyújtottunk be

 Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Falu Program keretében meghirdetett  „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” című   kiírásra 2020. júniusában benyújtott „Közterületi játszótér felújítása Szigetcsép településen” tárgyú pályázatunkat a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020. augusztus 17-i döntésével 5.000.000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, azaz a megpályázott támogatási összeg 100%-át nyertük el.

A településünk..

TOVÁBB

Hagyományosan indul az új tanév szeptemberben

A 2020/2021 tanév rendjéről szóló 27/2020. (VIII.11.) EMMI rendeletben meghatározott keretek között kezdődik a tanítás a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményekben.

Az érettségik összesített átlaga 319 diák részvételével 4,24 volt, mely az országos átlag feletti eredmény.

Az idei nyáron a Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézmények közül 14 iskola..

TOVÁBB

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről 2020.07.29.

Tisztelt Szigetcsépi Lakosok!

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2020. július 29. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 30-31. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.ű

Alkalmazott készítmény:..

TOVÁBB

Eredményes lett a Magyar Falu Program keretében új háziorvosi rendelő építésére benyújtott pályázatunk

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Falu Program keretében meghirdetett  „Orvosi rendelők fejlesztése” című, MFP-HOR/2020  kódszámú kiírásra 2020. áprilisában benyújtott „Új háziorvosi rendelő építése Szigetcsépen” tárgyú pályázatunkat a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020. június 24-i döntésével 30.000.000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, azaz a megpályázott támogatási összeg 100%-át nyertük el. Ehhez hasonló mértékű támogatásban..

TOVÁBB

Unokázós csalás személyi tájékoztatás 2020.06.24.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy

2020. június 24-én 15.00 órai kezdettel

a Szigetcsépi Általános Iskola belső udvarán a Ráckevei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési csoportja részéről Sokorai Karolina rendőr százados az „unokázós” csalásokkal kapcsolatban bűnmegelőzési, továbbá vagyonvédelmi tanácsadást tart.

A..

TOVÁBB

Közlemény az óvoda teljes üzemeltetéséről

Tisztelt Szülők!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Záhonyi Hugóné Óvoda 2020.05.25-től (hétfőtől) visszatér a normális működési rendjébe és szeretettel várjuk az összes óvodásunkat.

Az óvoda nyitvatartási rendje 6:00-17:00.

Az intézmény külön igazolás nélkül fogad minden kisgyermeket, mivel a gyermekek étkezését biztosítanunk kell, ezért kérjük, hogy óvodába járási szándékukat 2020.05.22. (péntek) 9 óráig kérjük, jelezzék telefonon vagy e-mailben.

Az..

TOVÁBB

A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről

A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről

Tisztelt Ügyfeleink!

A veszélyhelyzetre tekintettel lehetőség nyílik arra, hogy egyes..

TOVÁBB